Informatie

Ons verhaal:

Wij zijn Anouska en Bernard, wij hebben elkaar leren kennen in september 2016 en al snel daarna waren wij een gelukkig koppel. Na enkele maanden zijn wij samen gaan wonen. Anouska woonde destijds in Hilversum en Bernard in Oss. Na enkele maanden is Anouska naar Oss verhuisd. Anouska had nog een garnalen aquarium met Taiwan Bee garnalen staan. Ik, Bernard, vond die dieren zo fascinerend dat ik er alles vanaf wilde weten. Anouska had al sinds haar 15e garnalen en heeft mij vanaf toen aangestoken met het welbekende garnalenvirus.

In ons appartement zijn wij begonnen met de oude aquariums die nog bij Anouska haar ouders op zolder stonden. Al snel stonden er 3 kleine aquariums in de huiskamer te draaien. Dag en nacht heeft Bernard voor de bakjes zitten turen naar die kleine, intrigerende wezentjes. Voordat we het wisten begonnen de stellingen zich aan te vullen in de berging. Door diverse overstromingen na heftige   regenval, hebben wij besloten om een schuur te huren enkele straten verderop.

Dit is de plek waar ShrimpOnly nu, 1 jaar later, gevestigd is. Met 3×200 liter, 24×200 liter en 11×16 liter hebben wij een prachtige plekje kunnen maken voor deze geweldige hobby. Uiteraard hebben wij in de woonkamer ook nog diverse aquariums met garnalen en wat vissen staan.

Onze garnalen en ons doel.

De garnalen die wij in onze aquariums hebben rondzwemmen, zijn met de groots mogelijke zorg uitgekozen. Onze kweekgroepen krijgen regelmatig vers bloed uit lijnen van andere serieuze kwekers, op deze manier houden wij onze groepen in een optimale conditie. Door strenge selectie van de nakweek, worden de kleuren van onze garnalen steeds stabieler. Tevens selecteren wij garnalen uit die qua lichaamsbouw niet aan onze eisen voldoen. Dit betekent dat wij dieren met bijvoorbeeld afwijkingen in hun lichaamsbouw uit de groepen halen. Op deze manieren voorkomen wij dat dieren met mogelijke genetische afwijkingen verder kunnen kweken. Ook dieren die geboren worden uit onze kweekgroepen maar niet voldoen aan het juiste patroon worden uitgeselecteerd.

Ons doel is om uiteindelijk 100% eigen kweek te kunnen verkopen. Wij kennen onze garnalen, de nakweek hiervan en de gezondheid van onze garnalen. Hierdoor kunnen wij aan iedereen de kwaliteit leveren die wij en de koper graag willen.