Neocaridina garnalen. Uitleg + Waterwaarden.

Neocaridina garnalen. Uitleg + Waterwaarden.

De kleurrijke Neocaridina’s worden ook wel de garnalen voor beginners genoemd. Zij hebben niet al te grote eisen qua waterwaarden en kunnen beter tegen temperatuurschommelingen dan andere soorten garnalen.
De Neocaridina garnaal kan in Nederland gehouden worden in een aquarium met kraanwater en een grind of zandbodem.
In andere landen zoals bijvoorbeeld in België wordt nog wel eens chloor in het kraanwater gebruikt. Hou hier rekening mee als u Neocaridina garnalen in uw aquarium wilt houden. Garnalen kunnen hier niet tegen. Gebruik maken van Osmosewater is dat gewenst.

Neocaridina garnalen heb je in diverse kleuren oa:
– Rood (Vuurgarnaal, Red Sakura, Bloody Mary etc.)
– Blauw (Blue Dream, Blue Velvet, Blue Pearl, Blue Jelly etc.)
– Groen (Green Jade)
– Geel (Citroengarnaal, Yellow Fire, Yellow Neon Backline etc.)
– Oranje (Oranje Sakura, Oranje Rili etc.)
– Bruin (Choco garnaal)
– Zwart ( Black Sakura, Carbon Rili etc.)
– Wit (White Pearl)
– Etc etc.

Ook heb je hierin de zogenoemde Rili variant.
De Rili heeft een doorzichtig stuk in het midden van zijn lijf. Hoe strakker de lijnen zijn, hoe hoger de gradatie. Dit wel in samenwerking van een diepe, intenste kleur op de kop en op de punt van de staart van de garnaal.

De nakweek van de Neocaridina is niet 100% stabiel. Dit kan resulteren in nakweek met een minder intense kleur dan de ouders. Door de minder gekleurde dieren uit het aquarium te halen, behoudt de groep zijn mooie intenste kleur zoals gewenst. Het kruisen van diverse soorten/kleuren Neocaridina kan leiden tot wildkleur garnalen. Dit betekent dat de garnalen een tranpsarante/gevlekte/bruinige kleur krijgen.

Door zeer intensief te selecteren zijn de garnalen die wij verkopen van een hoge gradatie.
Dit betekent dat, in sommige gevallen, wij slechts een paar procent van de nakweek kunnen behouden om verder mee te kweken. Dit resulteert in wat hogere prijzen dan de gemiddelde kweker/verkoper, maar dit verzekert u wel van garnalen die optimaal gezond en op kleur zijn.
Wij verkopen, aan particuliere klanten, jonge garnalen van rond de 1 centimeter. Garnalen van deze leeftijd zijn groot genoeg om te verhuizen, maar een stuk sterker dan de garnalen die al een stuk groter zijn. Het wennen aan de nieuwe omgeving en waterwaarden zal dan ook zelden tot problemen leiden. Plus u kunt er vanuit gaan dat u langer van de garnalen kan genieten dan wanneer wij u oudere garnalen verkopen.

De ideale waterwaarden voor het houden van Neocaridina garnalen:

  • pH: 6.5 – 8.0
  • gH: 2-8
  • kH: 4-8
  • No2: 0
  • Geleidbaarheid: 400-600 us (ppm van 250 – 350)

 

 

Recent Comment

Add Comments