Caridina garnalen. Uitleg + Waterwaarden.

Caridina garnalen. Uitleg + Waterwaarden.

De Caridina garnaal is, in tegenstelling tot de neocaridina, een garnaal die wat meer waarde hecht aan de juiste waterwaarden. Deze garnalen komen voor in talloze kleuren en patronen. Elke dag komen er weer nieuwe kweekvariaties bij.

De Caridina garnalen worden over het algemeen gekweekt op osmosewater.
Osmosewater is gezuiverd water wat gemaakt is d.m.v. een osmoseapparaat.
Dit zuivere water kan je precies maken naar de gewenste waarden van de garnalen die je wilt gaan houden. Dit water maak je naar de gewenste waarden door het toevoegen van mineraalzouten zoals GH+.

Enkele soorten Caridina garnalen:
– Taiwan Bee
– Pinto
– Galaxy
– Ghost Bee
– Crystal Red / Crystal Black
– Etc etc.

De nakweek van Caridina is, bij een zuivere groep, stabiel qua kleuren. Dit is enkel het geval bij pure lijnen, waarbij er geen andere lijnen mee gekruist zijn. Zodra een groep stabiel is, komen er in de nakweek alleen jongen uit met allemaal dezelfde kleur(-en) of hetzelfde patroon.

Anders dan bij de Neocaridina garnalen kan er met Caridina wel gekruist worden om nieuwe varianten te maken. De eerste nakweek van een kruising is vaak wat saai qua kleuren, maar zodra die nakomelingen onderling gekruist hebben, zullen de eerste interessante verschijningen al tevoorschijn komen. Door deze kruisingen continu met elkaar te kruisen en te selecteren, ontstaan uiteindelijk nieuwe Caridina varianten.
Leuk feitje: Nieuwe varianten Caridina garnalen kunnen tot wel enkele duizenden euro’s per stuk kosten.

Door zeer intensief te selecteren zijn de garnalen die wij verkopen van een hoge gradatie.
Dit betekent dat, in sommige gevallen, wij slechts een paar procent van de nakweek kunnen behouden om verder mee te kweken. Dit resulteert in wat hogere prijzen dan de gemiddelde kweker/verkoper, maar dit verzekert u wel van garnalen die optimaal gezond en op kleur zijn.
Wij verkopen, aan particuliere klanten, jonge garnalen van rond de 1 centimeter. Garnalen van deze leeftijd zijn groot genoeg om te verhuizen, maar een stuk sterker dan de garnalen die al een stuk groter zijn. Het wennen aan de nieuwe omgeving en waterwaarden zal dan ook zelden tot problemen leiden. Plus u kunt er vanuit gaan dat u langer van de garnalen kan genieten dan wanneer wij u oudere garnalen verkopen.

De ideale waterwaarden voor Caridina garnalen:

  • pH: 5.5-6.5
  • gH: 5-6
  • kH: 0-1
  • No2: 0
  • Geleidbaarheid: 250 – 300 us (ppm van 100-150)

 

 

Add Comments